Overstappen van boekhouder

Er zijn verschillende redenen te benoemen om over te stappen van boekhouder. Misschien sluit de dienstverlening niet meer aan bij uw wensen of is er geen klik meer met uw boekhouder of accountant.

Wegwijs Administratie & Advies is expert op het gebied van financiële administratie en is dé boekhouder in Den Haag. Met ruim 12 jaar ervaring op gebied van boekhouding, financiële administraties, controles en samenstellen van jaarrekeningen binnen diverse branches hebben we geruime ervaring.

  • First time right principe
  • Altijd bereikbaar
  • Groeit mee
  • Scherpe tarieven
Wegwijs Administratie & Advies; Salarisadministratie
afspraken maken met boekhouder
0
Deals gesloten
boekhouder in den haag voor ondernemers
0
Ondernemers
boekhouder met ervaring in den haag
0
jaar ervaring
boekhouder voor aangifte
0
Aangiftes ingediend
financiële administratie

Wanneer overstappen?

Wanneer u een of meer van onderstaande zaken herken, kan het verstandig te zijn om u te oriënteren op een nieuwe boekhouder. 

Wegwijs Administratie & Advies heeft een jong
team met gemotiveerde boekhouders met jarenlange ervaring en helpt u graag met uw boekhouding. 

 

 

Onjuistheden in de boekhouding

U wilt als ondernemer de boekhouding zoveel mogelijk uit handen gegeven en erop vertrouwen dat uw boekhouder tijdig zijn werk doet. Ook verwacht u dat er geen fouten gemaakt worden. Let bijvoorbeeld op het stukje privé gebruik, auto van de zaak, BTW pro-rata. Veel boekhouders hebben hier geen kaas van gegeten. U wilt uiteraard geen boetes en/of onjuistheden in de boekhouding.

Bereikbaarheid

Kunt u uw boekhouder niet altijd bereiken? En krijgt u niet altijd op korte termijn een (passend) antwoord? Wij streven ernaar om altijd binnen 24 uur een (duidelijk) antwoord te geven.

Groei van je bedrijf

Zit u al een tijd bij een boekhouder? Bent u onwijs hard gegroeid en kan uw boekhouder het allemaal niet bijhouden? Het is heel belangrijk dat een boekhouder meegroeit en alles kan bijhouden. Ook zijn er weinig kantoren die een moderne werkwijze gebruiken.

Simpelweg te duur

Tegenwoordig kost boekhouden steeds minder tijd en energie. Het is aan te bevelen om jaarlijks te bekijken of de prijzen nog marktconform zijn.

Indien u een van deze zaken herkent dan is een eventuele overstap zeker aan te raden.

Stappenplan voor overstap van boekhouder

Het overstappen naar een nieuwe boekhouder verloopt volgens een aantal stappen. Volg de volgende stappen voor een soepele overstap:

1. Nieuwe boekhouder uitzoeken

Allereerst is het belangrijk op zoek te gaan naar een nieuwe boekhouder. Zoek een boekhouder die goed aansluit bij uw bedrijf!

2. Tijdstip overstap kiezen

Vervolgens neemt u een besluit over wanneer u precies naar de nieuwe boekhouder over wil stappen. Het gunstigste moment is aan het begin van een nieuw boekjaar, maar als dit niet uitkomt is elk ander moment binnen een boekjaar ook mogelijk.

3. Bestaande boekhouder opzeggen

Daarna dient u de samenwerking met uw huidige boekhouder te beëindigen. Dit kan bijvoorbeeld middels een opzeggingsbrief. Een boekhouder is verplicht aan de overstap mee te werken zonder hier kosten voor te rekenen.

4. Nieuwe boekhouder haalt informatie op bij huidige boekhouder

Wanneer de overstap definitief is, wisselt de huidige boekhouder uw gegevens uit met de nieuwe boekhouder en brengt deze op de hoogte van eventuele niet afgeronde projecten. Hierna neemt de nieuwe boekhouder uw boekhouding volledig over.

Onze dienstverlening

Wegwijs Administratie & Advies biedt u een compleet dienstenpakket voor uw financiële administratie. U kunt direct al overstappen.

Waarop moet u opletten bij de overstap?

De kennis en kunde van de nieuwe boekhouder, de reviews, het aantal jaren ervaring en de klantenportefeuille.

Eventuele kosten voor overstap

Het is niet gebruikelijk dat een boekhouder (de huidige) kosten rekent voor een overstap. Als u wilt overstappen van boekhouder, dan bent u hier vrij in.

Hoe lang duurt een overstap van boekhouder

Als de huidige boekhouder zijn werk netjes heeft gedaan, dan zou een overstap binnen een aantal weken geregeld moeten kunnen zijn.

Wat kost een boekhouder?

De tarieven verschillen per kantoor en per locatie. Wij bieden scherpe tarieven aan vanaf EUR 89,- ex per maand.

Opzegtermijn boekhouder

Een boekhouder heeft normaliter geen opzegtermijn. Officieel gezien kunt u dan ook elk moment van een boekjaar van boekhouder veranderen, tenzij anders is overeengekomen.

Tarieven financiële administratie

Onderstaande tarieven zijn een gemiddelde inschatting van de maandelijkse kosten. Omdat voor ons geen klant hetzelfde is, kijkt een van onze boekhouders naar een aantal factoren om tot een juist (maand) tarief te komen. Deze zal in afstemming met u gevormd worden. 

Standaard (ZZP)

v.a.

0
per maand

Meest gekozen (VOF)

v.a.

0
per maand

Uitgebreid (BV)

v.a.

0
per maand

Lees meer over financiële administratie in onze blog

Zoekt u meer informatie over financiële administratie? Wegwijs Administratie & Advies is al 12 jaar een begrip in Den Haag en omstreken. We delen graag onze expertise in onze blog, waar u als ondernemer veel tips en trucs meeneemt en de laatste ontwikkelingen op gebied van financiële administratie meekrijgt. Zo blijft u op de hoogte.
administratie tips

3 gouden tips voor je administratie!

Ken jij dat ook? Dat je je administratieve taken maar blijft uitstellen als ondernemer?

factuur opmaken tips

Een aantal tips voor het opmaken van je factuur

Op het moment dat je factuur onduidelijk of onvolledig is, dan kan het zo zijn dat je minder snel betaald krijgt.

zelfstandigenaftrek voor zzpers

ZZP'ers en zelfstandigenaftrek

Zzp’ers zijn ondernemers en komen dus in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek.

Direct overstappen?

Ben je benieuwd naar een overstap of naar wat Wegwijs Administratie voor je kan betekenen? Nadat je een opzegbrief of e-mail naar je huidige boekhouder hebt gestuurd, hoef je niks meer te doen. Wij zorgen er samen voor dat alles goed en digitaal ontvangen en bewaard wordt.

Neem contact op

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of wilt u weten hoe we uw financiële administratie naar een optimaal niveau kunnen brengen? Neem telefonisch contact met ons op via 070 222 33 77 of 06 34 14 65 71 of kom geheel vrijblijvend langs in ons kantoor, waar de koffie en thee altijd voor u klaarstaat.

Schuiven naar boven